Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес коментира открито причините, довели до решението му да продължи кариерата си на „Олд Трафорд“.

В ексклузивно интервю за бившия френски национал и настоящ анализатор на Sky Sports Тиери Анри, чилиецът заяви, че основната му цел е да печели трофеи с екипа на „червените дяволи“.

„Още от ранна възраст – и не казвам това, защото сега съм тук, а просто защото така мисля – за мен Манчестър Юнайтед е най-големият клуб в Англия. В това първенство има много големи отбори, един, от които е и предишният ми клуб Арсенал. Но идвайки тук, гледайки емблемата, виждаш наистина колко голям клуб е Юнайтед и защо е задължен да печели всичко“, сподели Санчес.

Чилиецът премина на „Олд Трафорд“, след като „червените дяволи“ и Арсенал се споразумяха да направят размяна на футболисти, като към Северен Лондон пое халфът Хенрик Мхитарян.

„Напуснах Арсенал, защото исках да продължа да се развивам като играч и да опитам шанса си в нов отбор. Ясно е, че в световен мащаб Манчестър Юнайтед е голям клуб, а аз съм тук, за да печеля. Иначе нямаше да направя този избор“, коментира още Алексис Санчес. /БГНЕС