Голямата звезда на Арсенал Алексис Санчес е решил дали ще остане или не в английския гранд, но няма да оповести това преди края на Купата на Конфедерациите.

Чилийският национал първо иска да мине финала срещу Германия, който е в неделя и едва след него ще заяви какви са плановете му. 28-годишният играч е в полезрението на Байерн Мюнхен, макар че в последно време германците не изглеждат чак толкова твърдо решени да го вземат. Причината беше огромната заплата – 20 милиона евро на сезон, която футболистът поиска.

Байерн за Санчес: Няма да плащаме по 100 милиона за ветерани!

Така Манчестър Сити остава водещата му опция, ако действително Санчес е решил да поеме към изхода на „Емиратс”. Днес той се появи на пресконференция в компанията на Клаудио Браво, който от миналия сезон играе при „гражданите”. Един от журналистите използва случая  и закачливо попита дали след края на турнира двамата няма да се приберат заедно към Манчестър.

Арсенал опитва да задържи Санчес и Йозил с колосални бонуси

„Добър въпрос”, с усмивка отвърна Санчес. „Точно сега съм фокусиран изцяло върху Купата на Конфедерациите. Когато този турнир приключи, ще видим дали ще остана или ще си тръгна.”

Санчес стана най-добрият реализатор в историята на Чили

„Дали бъдещето ми е решено? Да, то е ясно, но не мога да ви кажа сега”, добави нападателят.