Арсенал ще спре негативната поредица от резултати след кратката пауза, сигурен е централният защитник Уилям Салиба след поражението с 0:2 от Ливърпул, което бе трето поредно за лондончани. На тях им предстои лагер в Дубай, а следващият мач е чак на 20 януари.

"Трябва да запазим отборния дух. Не сме в най-добрата ни серия, но няма да се предадем и ще се върнем по-силни. Отново ще положим сериозни усилия през седмицата, след като си поемем дъх. Сигурен съм, че в следващия мач ще играем по-добре", заяви Салиба, цитиран от ДПА.

Арсенал бе на първо място в класирането на Коледа, но в последните си три мача отборът вкара само един гол. Срещу Ливърпул, Якуб Кивиор си отбеляза автогол в 80-ата минута, а в добавеното време Луис Диас оформи крайното 2:0.

"Имахме много положения за гол, но не успяхме да вкараме. И през второто полувреме играхме добре, но за съжаление допуснахме гол от статично положение десет минути преди края. Трябва да си решаваме мачовете далеч по-рано и когато имаме толкова положения, трябва да вкарваме. Длъжни сме и да се защитаваме по-умело при центрирания. Не може да допускаме такива голове", каза още той.