Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах настоя, че в преговорите за нов договор с клуба не става дума само за пари, като разкри, че не знае и какво ще бъде дългосрочното му бъдеще. Настоящият контракт на египтянина с мърсисайдци е до лятото на 2023 година, което доведе до засилени спекулации относно дългосрочното му бъдеще на „Анфийлд“.

29-годишният Салах, който има 155 гола в 245 мача за „червените“, неведнъж е споделял , че иска да остане в Ливърпул и това зависи от клуба. Мениджърът на клуба Юрген Клоп наскоро заяви, че клубът може да направи малко повече в преговорите с нападателя.

Gulliver/GettyImages
78 снимки

Ръководството на Ливърпул е готово да направи Салах най-добре платеният играч на клуба, което означава, че той ще получава над 250 000 паунда на седмица, колкото взима в момента Върджил ван Дайк. „Червените“ обаче не са готови да отговорят на исканията на Салах за заплата от 400 хиляди паунда. Смята се, че мърсисайдци могат да му предложат максимум около 300 000 паунда на седмица, твърди „90min“.

В интервю за „FourFourTwo“, Салах сподели, че неуспехът да се постигне споразумение досега в преговорите, въпреки че и той, и клубът желаят да го направят, не се уповава само заради парите.

„Не знам, остава ми една година. Мисля, че феновете знаят какво искам, но в договора не всичко е в парите. Така че, не знам, не мога да ви кажа точно. Остава ми една година и феновете знаят какво искам. Този ​​клуб означава много за мен – наслаждавах се на футбола си тук повече от където и да е, дадох на клуба всичко и всички го видяха. Имах много невероятни моменти тук, спечелени трофеи, индивидуални постижения и награди. Тук е като едно семейство“, каза Салах пред списанието.

"Не съм притеснен. Сезонът още не е завършил и в момента той е на преден план. Ще видим какво ще се случи след това", добави египтянинът.