Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах призна, че се чувства горд от постижението да бъде играчът, на който са му трябвали най-малко срещи, за да достигне 50 гола за клуба. Египетският национал, който е сред номинираните за наградата Играч №1 на Африка, призна, че вече е вперил взор към максимално бързото достигане на 100 попадения за „червените”.

През миналата кампания 26-годишният играч счупи куп рекорди, като наниза 44 попадения в 52 мача за мърсисайдци на всички фронтове. Той подобри и най-доброто голово постижение във Висшата лига, финиширайки кампанията с 32 гола в 36 срещи.

„Всеки гол на Анфийлд ми е скъп, чувството е страхотно. Особен високо ценя попадението срещу Тотнъм миналия сезон, защото той дойде 2 или 3 минути преди края. Използвах всичките си сила, умения и техника. Беше страхотен момент”, каза Салах пред Би Би Си.

„Да стана футболистът, който най-бързо е натрупал 50 гола за Ливърпул, е нещо наистина велико. Щастлив съм от този факт, но трябва да продължа в същия дух. Трябва да вкарам още голове и гледам с нетърпение към стотицата!”

„Когато пристигнах тук, още от самото начало имах мечта, бях си наумил нещо, което исках да постигна. Миналия сезон бяхме много близо, но в крайна сметка приключихме без трофей. Бяхме изключително близо да спечелим нещичко, но загубихме финала в Шампионската лига (с 1:3 от Реал Мадрид – б.р.).”

„Обожавам Ливърпул и искам да спечеля трофеи тук”, завърши Салах.

Още по темата:

Ето'о: Дано Салах помни какво му казах в Челси

Скъсаха от подигравки Мо Салах заради несполучливата статуя

Факторът Салах: Най-бързите "петдесетачки" за Ливърпул