Мохамед Салах продължава да пише история с Ливърпул, след като победният му гол в събота при успеха с 3:2 над Нотингам Форест го постави на шесто място в голмайсторската листа в цялата история на клуба. Преди това на два пъти Диого Жота се разписа, но Форест изравняваше, за да дойде третият гол на египтянина в 70-ата минута, който и осигури трите точки за „червените“.

Говорейки след мача, 30-годишният Салах изрази емоциите си да се нареди сред легенди на Ливърпул. „Шестият най-резултатен играч за Ливърпул? Това е добре, че постигам тези цифри за по-малко от шест години тук“, каза той пред beIN Sports.

Салах вкара гол №183 в кариерата си за Ливърпул във всички надпревари, а през този сезон има 27 попадения. Така той изравни легендата и любимец на Коп-а – Роби Фаулър. „Фаулър е легенда на клуба и съм горд, че изравних неговия рекорд. Надявам се да вкарвам още и да чупя още рекорди“, каза още той.

Не за първи път през сезона Салах изравнява цифри на английския нападател. Двата му гола през март срещу Манчестър Юнайтед при успеха със 7:0 направиха така, че той задмина Фаулър по голове в Премиър лийг.

Следващият който може да бъде задминат в тази класация е Стивън Джерард, който има 186 гола в славната си кариера като капитан на Ливърпул.