Мохамед Салах вярва, че ще успее да изведе Египет до триумф в Купата на африканските нации. Звездата на Ливърпул говори преди решителния мач на “фараоните” срещу Капе Верде утре, въпреки че той няма да играе в тази среща, тъй като е с контузия.

“Разбира се, че много ще се радвам да спечеля турнира. Печелил съм всичко освен този трофей. Ще се случи по някакъв начин, вярвам в това. Това, което вярвам, успявам да постигам, така че рано или късно ще се случи”, сподели Салах.

Нападателят дебютира за Египет през 2011 г., а година по-рано отборът спечели последната от рекордните си Купи на африканските нации. Откакто той е в отбора, “фараоните” на два пъти губят финала - през 2017 г. в Габон и преди две години в Камерун.

“Всеки знае какво означава за всеки играч да спечели Купата на африканските нации. Нямахме късмет на последния турнир, както и в Габон. Играчите са силно мотивирани да спечелят турнира”, каза още Салах.

В настоящия турнир обаче Египет не се представя на очакваното ниво. Тимът направи равенства в първите си два мача - срещу Мозамбик и Гана. Сега на отбора му предстои мач срещу Капо Верде, който вече си е осигурил класиране за следващата фаза. Салах ще пропусне този двубой, като се очаква той да се възстанови за четвъртфиналите, ако Египет успее да стигне до тази фаза.

“Моята контузия е факт, но по-важно е да говорим за мача. Настроени сме позитивно, имаме отлични играчи и страхотен отбор. Трябва просто да се борим. Вярвам, че със здрава работа всичко е възможно. Трябва да спечелим един мач, за да се класираме. Досега не се справяме по възможно най-добрия начин, но имаме фантастичен отбор и треньор, така че трябва да останем концентрирани”, коментира още звездата на Египет.