Мохамед Салах може да пропусне началото на Висшата лига през сезон 2020/21 заради потенциална повиквателна за Игрите в Токио това лято.

Селекционерът на Египет до 23 г. заяви, че възнамерява да включи Салах един от тримата играчи над въпросната възрастова граница. Говорейки за ON Sport TV, Шавки Гариб потвърди, че ще проведе разговори със Салах относно неговото потенциално участие в Япония.

„Трябва да изпратим предварителен списък от 50 играчи. Салах ще бъде първи в него като официална повиквателна".

Олимпийският турнир започва на 22 юли, а финалът ще се проведе на 8 август, събота – същият уикенд, в който започна новият сезон във Висшата лига през 2020. Ако Салах реши да се присъедини към националния отбор, той без съмнение ще пропусне цялата предсезонна подготовка на Ливърпул и ще се нуждае и от евентуална почивка, преди отново да се присъедини към съотборниците си.

Лятната почивка на нападателя преди началото на настоящия сезон бе ограничена поради участието на Египет за Купата на Африка, където „фараоните“ отпаднаха на осминафиналите.

Салах може да пропусне и още от следващия сезон на мърсисайдци, след като по-рано този месец домакинът на Купата на Африка – Камерун, обяви, че надпреварата се мести от лятото през януари 2021. Съревнованието трябваше да се проведе през юни и юли, но поради метеорологичните условия в страната по онова време на годината от Камерунската футболна федерация решиха турнира да се проведе между 9 януари и 6 февруари. /БГНЕС