Изчезналият и за съжаление най-вероятно мъртъв футболист Емилиано Сала е отказал предложението на новия му отбор Кардиф да организира транспорта му към Острова. Вместо това нападателят е решил сам да организира пътуването си, което по всяка вероятност е с фатален край.

Сала пътуваше от Нант за Кардиф, когато самолетът Пайпър Малибу е изчезнал от радарите.

Смята се, че пилотът на самолета е бил Дейвид Иботсън, който е от селцето Краули до Скънторп. В събота вечер той е публикувал съобщение в социалните медии, в което разкрива, че се е настанил в хотел в Нант. Иботсън е считан за много опитен пилот.

Президентът на Кардиф Мехмет Далман разкри, че клубът е предложил на новия си футболист да уреди полета му до уелската столица, но той е настоял сам да уреди транспорта си.

"Говорихме с играча и го попитахме, дали иска да му уредим полета, който честно казано щеше да е редовен полет. Той отказа и направи собствени планове. Не мога да ви кажа кой е уредил полета, защото не знам на този етап, но със сигурност не беше Кардиф Сити."

Във вторник вечер от спасителната акция потвърдиха, че вероятни части от самолета и седалките са видени във водата. Според полицията на място обаче има вероятност Сала и пилотът да са успели да са се измъкнали от водата и да са се качили на спасителна лодка.

Една от теориите е, че самолетът, който е създаден през 1984-а година, е получил двигателни проблеми, след като перката е замръзнала в мразовитото време. Пилотът най-вероятно е опитал да намали височината в търсене на по-топъл въздух, за да разреши проблема.

Полицията работи по 4 версии за трагедията със Сала

Емилиано Сала – играчът с инстинкт, който обичаше да чете

Изчезналият футболист пратил стряскащо съобщение на баща си