Мениджърът на Арсенал Микел Артета предизвика звездата на отбора Букайо Сака да се превърне в онази влиятелна фигура от фланга, която във времето бе Кристиано Роналдо.

Според бившият капитан на „артилеристите“, англичанинът дори може да стане „много по-добър“. Артета заяви, че Сака може да повтори голмайсторското постижение на знаменития португалец.

Роналдо вкара 25 гола през сезон 2008-2009 за „червените дяволи“ преди да премине в Реал Мадрид. В момента Букайо Сака има 16 гола и 13 асистенции, включително и 7 гола в предходните 5 мача от Висшата лига. В периода октомври- ноември обаче Сака реализира едва едно попадение.

Арсенал гостува тази вечер на Шефилд Ю в последния двубой от 27-ия кръг на Висшата Лига. А новината за „артилеристите“ е присъствието в групата за двубоя на Томас Партей. Последният двубой на ганаеца за лондончани бе на 8 октомври при победата с 1:0 срещу Манчестър Сити.

За Шефилд Ю Бен Бреретън Диас и Джордж Балдок вече тренират пълноценно и може да са в групата за двубоя на „остриетата“. Нападателят Камерън Арчър ще отсъства поне няколко седмици, докато защитникът Мейсън Холгейт изтърпява наказание.

Двубоят е тази вечер от 22:00 часа и може да го гледате пряко по DIEMA SPORT 2.