Бившият футболист на Манчестър Сити Пабло Сабалета сподели впечатленията си пред DIEMA SPORT от дербито между „гражданите“ и Ливърпул завършило при резултат 0:0.

69 снимки

„Получи се страхотен мач. Двата отбора атакуваха от самото начало и искаха да спечелят мача. Бях много изненадан от стартовия състав на Ливърпул със Салах, Мане, Фирмино и Жота. Клоп бе много смел да използва и четиримата. Беше добър мач за Ливърпул. Хендерсън бе страхотен в средата на терена и той бе за мен играч на мача. Можеше да се случи всичко в този страхотен мач

„Знам като защитник, дали си в наказателното поле или не, постоянно мислиш къде е ръката ти. Ще има много дискусии за това в бъдеще. Беше страхотно да видим Габриел Жесус обратно в тима. Освен това липсва Агуеро. Трудно е за Ман Сити, който играе с 4 – 3 – 3, защото има нужда от нападател. Габриел показа, че е важен за отбора и изигра добър мач. Вече две-три години е там и показва силните си страни в този двубой. Феран Торес се върна на оригиналната си позиция на крилото. Може би не беше най-доброто му представяне днес.

„Според мен интензитета за 70 минути беше много висок. За секунди се местеха действията и играчите се уморяват в края на двубоя. Тактически двамата мениджъри знаеха, че не трябва да допускат ново попадение. Като цяло беше страхотен мач. Ман Сити няма да е доволен от точката, защото можеха да победят и да скъсят дистанцията. За Ливърпул точката е добре дошла, но за мен бе справедлив резултат“, добави още той.