Лестър напомни за шампионската си игра и шокира Манчестър Сити, отчайвайки "гражданите" с невероятното 4:2 в мача от 15-ия кръг на Премиърлийг.

Въпреки че Сити бе по-добър във владеенето на топката, шампионът успя да се възползва от разконцентрираната защита и наниза цели 4 попадения във вратата на Клаудио Браво.

Джейми Варди бе кошмарът за Сити, след като наниза първия си хеттрик във Висшата лига именно в този мач.

Варди откри резултата още в 3-ата минута. Той даде преднина на Лестър с диагонален удар след като защитата на "гражданите" не успя да го опази (1:0).

Само две минути по-късно, резултатът стана 2:0 в полза на "лисиците". Анди Кинг изненада Клаудио Браво със страхотен удар в горния ляв ъгъл, след добър пас на Ислам Слимани.

В 12-ата минута шампионът получи още една възможност за гол. Топката попадна в Ислам Слимани, който обаче направи ужасяващ пропуск точно пред противниковата врата.

Манчестър Сити бе неознаваем и допусна трети гол във вратата си в 20-ата минута на мача.

Джейми Варди отново наказа Клаудио Браво след добра комбинация с Рияд Марез (3:0).

Веднага след това Марез произведе опасен изстрел след като премина технично през защитата на Сити, но този път Браво изби топката.

В 27-ата минута дойде и първият по-опасен удар от страна на "небесносините". Келечи Ихеаначо подаде към Александър Коларов, който шутира, но бе неточен.

Пет минути по-късно Кевин де Брюин също стреля, но вратарят на Лестър блесна със страхотна намеса.

В последната минута на първото полувреме Слимани пропусна да се разпише с глава на опразнена врата.

В 57-ата минута се появи нов шанс за Сити. Илкай Гюндоган можеше да се разпише, но пропиля възможността.

В 78-ата минута Джейми Варди направо отчая "гражданите". Нападателят измами Браво и стреля от убийствен удар, след който в крайна сметка топката влезе във вратата за 4-и път (4:0).

В 82-ата минута Коларов получи шанс да изпълни пряк свободен удар, с който успя да върне едно попадение във вратата на Лестър (4:1).

В самия край на мача тимът от Манчестър намери сили да върне още едно попадение във вратата на шампионите.

Резервата Нолито беше на точното място, за да засече прострелно центриране на Александър Коларов отляво, с което донякъде защити честта на манчестърци.

Така Сити остана 4-и с 30 точки, а Лестър се изкачи на 14-ата позиция с 16 точки.