Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще поднови своя договор с клуба отвъд 2022 година без значение дали тимът му ще спечели Висшата лига на Англия. Тази прогноза направи експертът по германски футбол Рафаел Хонихщайн.

Според роденият в Бавария Хонихщайн наставникът се чувствал изключително щастлив на „Анфийлд”, където работи от октомври 2015-а. Мърсисайдци са едва третият тим в треньорската кариера на Клопо, който преди тях работи по 7 години в Майнц 05 и Борусия Дортмунд.

С Ливърпул германецът все още не е спечелил трофей, докато с Борусия на два пъти стана шампион на Германия.

В момента Ливърпул е на второ място във временното класиране на Висшата лига, като има равни точки с лидера Манчестър Сити. „Гражданите” обаче са изиграли един мач повече. Във вторник „червените” посрещат Байерн Мюнхен в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига – другият фронт, на който продължават да се изявяват.

Клоп подписа нов договор с Ливърпул през 2016-а година, а срокът на споразумението е до лятото на 2022. Хонихщайн очаква с лекота да се разбере за удължаване на споразумението. „Клоп е абсолютно щастлив в Ливърпул, а същото важи и за клуба. Мисля, че те ще удължат контракта отвъд 2022 година. Независимо дали Ливърпул ще стане шампион или не, според мен шансът това да се случи е 99,9 процента”, коментира немският журнарлист.

„Байерн също не би имал нищо против Клоп да им стане треньор, въпреки всичко случило се. Ако Клоп удължи договора си с Ливърпул, това не значи, че един ден няма да го видим начело на Байерн. Клоп винаги е посочвал логични причини, когато е твърдял, че Байерн е един от най-добрите клубове в света. Той е гъвкав и достатъчно амбициозен, за да помисли върху този вариант”, добави Хонихщайн.

През декември Клоп отказа да коментира дали смята да подпише нов договор с Ливърпул. Като мотив той посочи, че не желае да мисли „толкова напред в бъдещето”.