Ръководството и треньорския щаб на Манчестър Юнайтед са взели решение да позволят на френския полузащитник Пол Погба да напусне отбора през зимния трансферен прозорец. Бъдещето на Погба в Юнайтед е обект на непрестанни спекулации, като дори в дербито с Ливърпул, загубено с 1:3, той не влезе на терена, а изгледа поражението от пейката.

Отношенията на 105-милионната покупка на „червените дяволи” с мениджъра Жозе Моуриньо са повече от влошение, а световният шампион с Франция обмисля завръщане в Ювентус.

Точно това е дало повод в борда на Юнайтед да обмислят възможността, като преценят какви приходи могат да вземат при продажбата на играча в Торино. Той има още две години и половина по своя договор. Английските медии съобщават пък, че тази сделка ще се осъществи без значение дали Моуриньо ще запази поста си на „Олд Трафорд”.

Погба е считан за най-важната фигура в съблекалнята на Юнайтед, а настоящият му статут в Манчестър сериозно притеснява неговите съотборници. Mirror съобщава дори, че Юнайтед е съгласен с варианта да отдаде под наем халфа си до края на сезона, като трансферът да стане факт идното лято. Именно Ювентус е считан за главен фаворит за подписа на 25-годишния футболист, но френският Пари Сен Жермен също се ослушва.

Макар неясното бъдеще на Моуриньо, той е доверил пред ръководството, че ако Погба отиде в Ювентус, той ще желае да придърпа в Англия Миралем Пянич и Алекс Сандро, като част от сделката.