След два мача без победа във Висшата лига, Ливърпул разби Мидълзбро с 3:0 в 16-я кръг. „Мърсисайдци“ не оставиха съмнения в превъзходството си при гостуването си на Мидълзбро и натрупаха 34 точки на второ място във временното класиране в Англия, измествайки Арсенал, който също е с 34 точки.

Тимът на Мидълзбро пък инкасира второ поредно поражение и остава с 15 точки на 17-ата позиция в подреждането.

С два гола се отличи Адам Лалана, който изигра отличен мач за Ливърпул, а един добави Дивок Ориги.

Първото полувреме приключи с гол преднина на Ливърпул като гостите може да дръпнат и с по-солиден аванс, но удариха греда в края на частта.

Иначе Мидълзбро също търсеше своите шансове, като в 18-ата минута удар на Адам Форшоу бе блокиран, а пет по-късно Бенджамин Гибсън опита изстрел с глава, но Симон Миньоле се намеси навреме.

Ливърпул излезе напред в резултата в 29-ата минута, когато Адам Лалана оползотвори чудесен пас на Натаниел Клайн и се разписа за 1:0.

Две минути по-късно Виктор Фишер получи удобен пас и стреля, но отново Миньоле реагира и предотврати опасността.

Нова атака за домакините от Мидълзбро в 39-ата минута внесе напрежение за защитата на „мърсисайдци“. Адам Форшоу опита удар, но бранител на Ливърпул застана на пътя на топката и последва само корнер.

Футболистите на мениджъра Юрген Клоп можеха да поведат с 2:0 в 43-ата минута, но Садио Мане пропусна този шанс, удряйки гредата. При добавката Дивок Ориги също не сполучи.

Ливърпул започна много активно второто полувреме в търсене на второ попадение. Само минута след подновяването на играта Садио Мане отправи опасен удар и Виктор Валдес трябваше да спасява вратата си. Пак Мане в 47-ата минута получи отличен пас и стреля, но защитник се намеси навреме.

Пак Садио Мане бе замесен в интересна ситуация в 55-ата минута на двубоя, когато след негов изстрел топката удари ръката на Калъм Чеймбърс, но реферът не отсъди дузпа, тъй като ръката на защитника бе прибрана до тялото.

Все пак в 60-ата минута гостите реализираха втори гол. Дивок Ориги получи добра топка от Лалана и се разписа за 2:0. Точно 8 минути по-късно „мърсисайдци“ покачиха на 3:0. С второ попадение в мача се отчете Адам Лалана. Той завърши страхотна комбинация между Дивок Ориги и Садио Мане по десния фланг.

До края на срещата и двата тима нямаха чисти ситуации за нов гол, а в 90-ата минута травма получи Дивок Ориги. Дори се наложи Юрген Клоп да извърши принудителна смянана 21-годишния белгиец.

В останалите срещи от кръга:

Съндърланд – Челси 0:1

Уест Хем – Бърнли 1:0

Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед 1:2

Уест Бромич – Суонси 3:1

Манчестър Сити – Уотфорд 2:0

Стоук Сити – Саутхемптън 0:0

Тотнъм – Хъл Сити 3:0