Българската звезда на футбола Димитър Бербатов даде откровено интервю за предаването "Ничия земя" по NOVA. В него той разкри с какво се занимава сега, когато изглежда дните му във футбола са назад в миналото. 

"Занимавам се с фондацията си, с която вече 11 години помагаме на децата, нещо с което много се гордея. Не го правя сам, правя го с Диди Ходжева, тя движи всичко, аз само помагам. В последно време това осмисля дните ми, преди беше футболът. Тогава бях концентриран само върху него, сега имам повече време за фондацията. Имам и други странични неща, които обаче не мисля, че още е време да ги разкривам." 

"Имал съм кумири, имал съм хора, на които съм искал да подражавам - Ван Бастен, Шиърър. Не съм имал възможност да ги гледам на живо, на видеокасетки и т.н. Радвам се, че сега младите са тук да ме гледат, да искат да се развиват, това е подарък за мен. Някои носеха книгата, казваха, че я четат, казах им да го направят, защото стартовата ни позиция с тях е една и съща на ония години", заяви Бербо и разкри методите си на възпитание и дали е срещаол подкрепа като малък. 

"Не мога да се оплача, че не съм имал подкрепа като малък, но по различен начин. Когато не слушам, баща ми ме е первал през врата, това също е подкрепа, за да ти дойде акълът в главата. Ние сме момчета, така сме израсли, така е било нашето поколение." 

"Имал съм подкрепа под различна форма, на момента може и да не съм го осъзнавал. Не наваксвам сега, просто знам какво означава истинската подкрепа, Една добра дума да кажеш, това пак е подкрепа. Сигурно и добрата дума, и затръшнатите врати са ми давали подкрепа. Как ще го разбереш, си е до теб. Начинът, по който аз съм ги тълкувал и разбирал, ме е довел до това, което съм в момента." 

"За дъщерите си съм по игровата част, те са много по-различно поколление от моето. Те са по-интелигентни, по-бързо схващат нещата. Имат повече удобства, отколкото съм имал аз. Глезени са, момичета са все пак. Опитвам да съм строг, но не ми се получава. Опитвам се да ги лишавам от неща, за които трябва да знаят, че трябва да се потрудиш, за да ги имаш." 

"Обмислям го да не им оставя нищо, въртяло ми се е главата. Аз съм се возил в бизнес-класа, докато децата ми в икономична. Успели хора са казвали, че те са пътували в бизнес-класа, защото това са моите пари. Първоначално ревяха, обясних защо трябва да е в икономична класа. Стискаш зъби, реве ти се, правиш се на строг. Тя беше отзад, все едно не беше ревала, добре ѝ беше там. Пет минути рева, час и половина смях. Това също е урок, който е от доста по-успели хора от мен", сподели Бербо и разкри от къде черпи вдъхновение. 

"Опитвам се да чета биографиите на успели хора, от които се опитвам да си слагам някакви неща от тяхното битие в моя живот. Последно прочетох книгата на Сър Алекс, бил съм всеки ден с него, но пак научаваш нещо", разкри нападателят и се върна на ситуацията с изваждането му от групата за финала в Шампионската лига преди почти десетилетие. 

"Гняв е голяма дума, разочарован бях да не съм в групата на финала в ШЛ. Тъпа ситуация беше, не го очаквах. Седиш и не можеш да кажеш нищо. Сега може би щях да кажа нещо, но нямаше да напарви ситуацията по-различна."

"Шегувам се със себе си с това нещо. И други хора се шегуват, но аз нямам проблем. Защото е минало. Сега няма как да го промениш. Това си беше тактическо решение. Така е решил, така е направил. Най-засегнат и разочарован съм аз, но вече е свършило", сподели Бербо и разкри дали няма пръст в това решение на Сър Алекс първата му загуба в Европа, която е в съседния на Благоевград - Дупница. 

"Не е споменавал загубата в Дупница, само се шегувате с това. Четири години не е казал и дума за това", сподели Бербо.