Собствениците на Нюкасъл направиха голям пробив по отношение на една от значимите цели, които си бяха поставили. А именно - увеличаването на капацитета на клубния стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

Според "Дейли Мейл" те са успели да закупят земята, намираща се непосредствено зад стадиона. Районът носи името Strawberry Place и бе продаден от предишния собственик Майк Ашли преди четири години срещу сумата от девет милиона паунда.

Феновете тогава се възмутиха, че на въпросната земя могат да бъдат построени жилищни сгради и офисни площи. Веднага след идването на новите собственици те са започнали преговори за обратното откупуване на земята и след преговори, продължили 12 месеца, са успели да го направят.

На първо време в това пространство ще бъде изградена фен зона, но планът е да се изготви проект, с който да бъде увеличен капацитетът на "Сейнт Джеймсис Парк". В момента емблематичният стадион събира 52 300 зрители. Интересът към мачовете на тима на Еди Хау обаче се увеличава непрекъснато. В този контекст се очаква в Лондон да пристигнат голям брой привърженици без билети за финала за "Карабао Къп" срещу Манчестър Юнайтед. Това е първи финал за "свраките" от 1999 година.