Мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес получи пълна подкрепа от ръководството на клуба само часове преди мача с Арсенал.

"Карамелите" са в серия от осем мача без победа, а през миналата седмица отстъпиха на своя "Гудисън парк" с 1:4 от градския съперник Ливърпул. Лошата серия доведе отбора до 16-о място в класирането на едва 5 точки над зоната на изпадащите.

Днешната среща на Борда на директорите обаче се оказа последна за футболния директор на клуба Марсел Брандс, който напусна поста си.

През последните 3,5 години Евертън пръсна близо 300 милиона лири за нови играчи, но резултатите са крайно незадоволителни както при Бенитес, така и при предшествениците му. Въпреки това Бенитес успя да похарчи през лятото едва 1,7 милиона, тъй като клубът рискуваше да наруши правилата за финансов феърплей.

От Евертън заявиха, че ще се направи стратегически анализ на всичко, което се случва в клуба, за да се види какви са дългосрочните цели, а през това време Бенитес ще продължава да се ползва с доверието на собственика и управата.

Брандс подписа нов тригодишен договор с Евертън през април тази година, но по време на мърсисайдското дерби бе руган и освиркван от публиката на "Гудисън парк". Още в петък той е обявил пред Борда, че напуска.