Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни посъветва Кристиано Роналдо да остане търпелив и да се възползва максимално от възможностите, които му се откриват в опита на португалския национал да си върне мястото в титулярния състав на "червените дяволи".

Роналдо стартира само един мач в лигата този сезон и беше свързван с трансфер през летния трансферен прозорец, въпреки че мениджърът Ерик тен Хаг каза, че той все още фигурира в плановете му за сезона.

Рууни, който игра с Роналдо в Юнайтед между 2004-2009 година, каза, че 37-годишният футболист трудно ще преглътне малкото игрово време.

"Мениджърът очевидно е тръгнал по различен начин по отношение на начина, по който играе отборът", каза Рууни, който сега е треньор на отбора от Мейджър Лийг Сокър Ди Си Юнайтед.

„Кристиано... той и (Лионел) Меси са двама от най-великите играчи, играли някога футбол, но в крайна сметка времето ни настига всички. Той очевидно не е играчът, който е бил, когато е бил на 22 или 23, например. Това е труден период за него. Познавам го, ще му бъде много трудно да седи на резервната скамейка... Сигурен съм, че ако остане търпелив, шансът му ще дойде и тогава той трябва да използва тези шансове и да си върне титулярното място", каза Рууни.

Юнайтед, който е шести в класирането с 12 точки от седем мача, се изправя срещу Евертън в сблъсък от Висшата лига в неделя.