Английската футболна легенда - Уейн Рууни, коментира приближаващия рестарт на футбола. Футболистът на Дарби Каунти заяви, че според него подобно решение би било прибързано и недообмислено. 

Евентуалното завръщане на Висшата лига се очаква да се случи на 12 или 19 юни, а играчите от Чемпиъншим дори вече имат сигурна дата за възобновяване на тренировки - 25 май. 

"Нямам търпение да тренирам и да играя, но имам чувството, че в Англия насилват рестарта на футбола. Правителството заяви, че хората може да се върнат на работа, но само при спазване на мерките за социална дистанция, а това не работи във футбола", заяви Рууни.

Getty Images
33 снимки

"Не го разбирам. Докато правителството не даде зелена светлина за физически контакт, ние няма как да тренираме нормално."

Рууни не е единственият играч, който изрази своите опасения от недотам измислените идеи за рестарт на първенството. Играчите от английския елит - Трой Дийни, Дани Роуз и Рахийм Стърлинг споделят мнението, че може би е прекалено рано за завръщане на футбола на Острова. 

"Разбирам ги. Те не се притесняват толкова за тях, колкото за техните семейства. Животът на хората е в риск. Това, което ме изненадва, е колко незаинтересовани изглеждат хората от нашите мнения. Уж се допитват до мнението на играчите чрез треньорите и капитаните на отделните отбори, а като капитан на Дарби, не съм получил теелфонно обаждане от никого", призна Рууни.