Нападателят Уейн Рууни почти сигурно ще бъде включен в състава на Манчестър Юнайтед за предстоящото лятно турне на отбора. Това ще се случи макар нищо около бъдещето на доскорошния капитан да не е ясно.

Моуриньо отнема капитанската лента на Рууни

31-годишният футболист във вторник трябва да се прибере от почивката си на Ибиса, като вече ще се концентрира изцяло върху изясняването на своето бъдеще. Неговият роден тим Евертън, както и няколко отбора от САЩ и Китай проявяват интерес да го привлекат в редиците си.

Рууни очевидно ще чака развръзката в Лос Анджелис, накъдето в неделя ще отлетят „червените дяволи”. На американска земя тимът на Жозе Моуриньо ще изиграе 5 контроли, преди да се завърне у дома.

Рууни не се отчайва, че ще си намери щедър платец

Не бива да се забравя, че не е изключено английският футболист да остане на „Олд Трафорд”. Той има договор за още един сезон с Юнайтед, но пък настоява да играе редовно, а това е нещо, което Моуриньо не е готов да му обещае. През миналия сезон Рууни извървя пътя от капитан до твърда резерва тъкмо защото португалецът не бе доволен от представянето му.