Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е силно впечатлен от методите и тренировъчния процес, който "червените дяволи" провеждат до момента под ръководството на новия мениджър на тима Жозе Моуриньо. Португалският специалист довери пред медиите, че не мисли да разчита на Рууни като дълбоко поставен в полузащитата на отбора, а офанзивните му функции да преобладават. Въпреки изминалата кампания, в последния мач на Манчестър Юнайтед Рууни показа отново колко сериозни са му качествата, наказвайки противниковата отбрана, а Юнайтед разби с 5:2 Галатасарай в дебютния мач на Златан Ибрахимович. Рууни отбеляза две от попаденията срещу "Чим Бом".

"Да възвърна оптималната си форма в нападение е целта, която съм си поставил през това лято. Ще работя много здраво в този комонент в оставащите дни до старта на шампионата. От много време зная, че мога да играе като полузащитник, ако се наложи. Също така в Манчестър не се мисли толкова задължаващо за конкретната позиция, тъй като играта на отбора се трансформира при всеки един различен епизод от мача. Жозе винаги се е изправял срещу мен като нападател, виждал ме е да бележа голове и точно това иска от мен. Проведохме разговор и преценихме. Да съм нападател определено не е чуждо за мен и съм много развълънуван от предстоящата кампания", сподели капитанът на Юнайтед.

"Той е един от най-добрите треньори в света и със сигурност ще се опитам да го впечатля. Винаги съм правел това, за да може и отборът да върви, колкото се може по-напред.

През миналата година Рууни запиас 83% точност на подаванията в Премиър Лийг, а идната сряда му предстои юбилеен мач срещу родния Евертън на "Олд Трафорд".

С пристигането на Златан Ибрахимович в Манчестър, очакванията са Рууни да заиграе на класическата позиция зад нападателя.