Уейн Рууни разкри какво се е случило през 2010 г., когато се опита да напусне Манчестър Юнайтед. Според него още тогава клубът е тръгнал надолу, а сър Алекс Фъргюсън си е тръгнал възможно най-бързо. Легендарният мениджър напусна поста си през 2013-а година. 

"Предлагаха ми 200 000 лири на седмица. За мен щеше да е лесно да кажа: "пет години, 200 000 на седмица... давайте да подписвам". Лесно щеше да бъде да направя това, но аз исках успехи на терена, това означаваше повече за мен", споделя Рууни в документална поредица за кариерата и живота му.

"Алекс Фъргюсън знаеше в каква посока върви клуба и се измъкна възможно най-бързо, а в клуба все още се опитват да сглобят парчетата", допълни той. 

Рууни разказа за срещата му с мениджъра през 2010 г.:

"Продадохме Карлос Тевес, след това Кристиано Роналдо. Аз бях единственият с подобен статут, който остана. Отидох в кабинета на Алекс Фъргюсън и му казах: "Какъв е планът сега? Привлякохме двама млади англичани, които не са се доказали". Спомням си неговия отговор: "Излез от кабинета ми".

В документалната поредица Рууни говори откровено и за проблемите си с алкохола: "Може да става дума за момичета, за каране в пияно състояние - може да убиеш някого, да убиеш себе си. Знаех, че имам нужда от помощ, за да спася себе си и семейството си. Преди 10, 15 години не можех да вляза в съблекалнята и да кажа, че имам проблеми с алкохола".