Воденият от Уейн Рууни Дарби Каунти по драматичен начин запази мястото си в Чемпиъншип. "Овните", които бяха в серия от шест поредни загуби завършиха наравно като домакин на Шефилд Уензди - 3:3. Безценната точка за Дарби донесе Уотхорн с гол от дузпа в 78-ата минута на мача. Така тимът събра актив от 44 пункта и завърши на 21-а позиция, докато Уензди е с 41 и остана на последното място. Шефилд започна надпреварата с минус 6 точки заради финансови проблеми.

В днешният ден големия губещ стана Родъръм, който свърши 1:1 при визитата си на Кардиф и така загуби мястото си в лигата. Ситуацията бе различна до 88-ата минута, когато уелският тим изравни с гол на Марлон Пак. Уикъмб победи Мидълзбро с 3:0 като гост, но също отпадна.

Норич грабна титлата в надпреварата и заедно с Уотфорд спечелиха директна промоция във Висшата лига. "Канарчетата" завършиха с актив от 97 точки. В най-скъпият плейоф за третото място в елита ще играят Брентфорд, Суонзи, Барнзли и Борнемут. Победителят ще прибере колосалната сума от над 100 милиона лири.