Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Евертън Уейн Рууни призна, че трудно би приел, ако Ливърпул грабне титлата във Висшата лига този сезон. Англичанинът, който започна кариерата си в тима на „карамелите” бе откровен и сподели, че ако трябва да избира кой да стане шампион, би предпочел Манчестър Сити.

В момента Ливърпул е лидер във временното класиране с две точки пред гражданите, които обаче са и с мач по-малко.

„Борбата за титлата между тези два отбора е страхотна причина да бъдеш извън страната в този момент”, сподели Рууни, който в момента играе за американския ДиСи Юнайтед.

“Надявам се, че Манчестър Сити ще задмине Ливърпул. Не бих понесъл Ливърпул да спечели, това ще бъде истински кошмар за всеки евертонец. Спомням си, когато спечелиха Шампионската лига през 2005 година. Те все още говорят за този момент, така че, ако спечелят титлата ще се говори още 10-15 години”, коментира Рууни.

Ливърпул не е ставал шампион на Англия цели 29 години. Евентуалното прекъсване на тази суша ще означава, че „червените” ще спечелят 19-та си титла в историята и ще се доближат на една до рекордьора по този показател Манчестър Юнайтед.