Новият мениджър на Бирмингам – Уейн Рууни, не скри задоволството си след назначението си на „Сейнт Андрюс”. Бившият английски национал изрази надежда, че ще успее да развие клуба до „следващото ниво”.

„Много съм щастлив да се присъединя към футболен клуб Бирмингам в толкова вълнуващ период. Ясно е, те имат план и са отдадени на осъществяването на техните амбиции за клуба. Изграждам мениджърската си кариера, поставям се в предизвикателни обстановки, за да съм готов за тази възможност. Това е проект, който нямам търпение да стартирам. Разполагаме с някои вълнуващи млади футболисти в състава и някои, които тепърва ще пробият в първия тим, наред с опитно ядро. Имам ясна представа как искам да изглежда отборът на терена – заедно с треньорския ми щаб ще работим усилено, за да го въведем пълноценно.

Ще създадем култура на победители тук с идентичност, която да изправя на крака феновете на „сините“. Играл съм на „Сейнт Андрюс“ и привържениците на Бирмингам винаги са били шумни и страстни в подкрепата си към тима. Беше трудно място за гостуване, когато бях футболист, и сега ще изпитам какво е да са зад гърба ми. Работата ми е да развия клуба до следващото ниво. Знам какви са очакванията и нашата задача е да донесем резултати“, каза бившият наставник на Дарби Каунти.