Снощи отборът на Дарби Каунти надви с 2:1 Барнзли в домакински двубой от 26-и кръг на Чемпиъншип. В края на първата част Джак Мариът откри за домакините, а малко след началото на второто полувреме Елиът Симоеш възстанови равенството в двубоя, което обаче бе само 7 минути, защото в 57-ата Мартин Уагхорн отново изведе "овните" напред. Така Дарби взе първата си победа през 2020-а и започна годината позитивно. 

Голямата новина в лагера на "овните" бе, че Уейн Рууни направи дългоочаквания си дебют. 34-годишният англичанин започна като титуляр и изигра пълни 90 минути, като дори дебютира с асистенция, след като подаде на Мариът за първия гол на Дарби. 

След срещата Рууни заяви желанието си да играе във всеки мач и призна, че той е новият капитан на отбора. 

Getty Images
16 снимки


"Беше хубаво, тренирам отдавна, така че се радвам, че се върнах на терена", призна Рууни. 

"Почувствах се добре, важното е, че взехме трите точки. Всеки, който ме познава, знае, че искам да играя всеки мач, така че трябва да се възстановя бързо. Въртележката е бърза, ще се опитам да съм готов за неделя", заяви Рууни.

Освен, че започна с асистенция, дебютът на легендата бе специален и заради това, че носеше капитанската лента, а наставникът на "овните" Филип Коку заяви, че това решение ще остане за постоянно. 

"Треньорът ми каза, че иска да бъда капитан, той говори с Къртис и аз ще поема лентата занапред. Феновете ме приеха много добре. Присъствах на всеки мач от миналия месец и винаги ме посрещаха чудесно", заяви Рууни.