Ако някой се е съмнявал, че Уейн Рууни ще е щастлив след завръщането си в Евертън, то вече всякакви съмнения трябва да са отпаднали. Особено след признанието на мениджъра на "карамелите" Роналд Куман на пресконференцията при представянето на нападателя. 

Рууни: Евертън е единственото място за мен

Холандецът в пряк текст обяви, че няма намерение да експериментира с позицията по терена на Рууни. Точно това беше мъката за нападателя по време на последните му години в Манчестър Юнайтед, когато беше ползван на какви ли не позиции, но не и на коронната си на върха на нападението. 

"Пижамената" тайна на Уейн Рууни

"Всеки знае качествата на Уейн. Ще се опитаме да го използваме по най-продуктивния възможен начин. Той е най-силен на върха на атаката или като плеймейкър. Точно на някоя от тези позиции смятам да го ползвам. Няма да правим някакви други експерименти с него."

Пресъхнаха ли всъщност головете на Уейн Рууни

"Трябва да подобрим успеваемостта си пред гола през новия сезон. През миналата кампания Ромелу Лукаку вкара 25 гола за нас, но следващият имаше четири или пет попадения. Така че трябва да се подобри резултатността на целия отбор. Рууни е човек, който може да подобри головата продуктивност на целия тим", сподели Куман.