Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни не се е отказал от мечтата си да бъде мениджър на клуб от Висшата лига. Той сподели и кои са отборите, в които се надява да работи - Евертън и Манчестър Юнайтед. Рууни е юноша на “карамелите”, но прекара по-голяма част от кариерата си на “Олд Трафорд”. Опитът му като треньор обаче е доста неуспешен. Той работи в Дарби Каунти, Ди Си Юнайтед и Бирмингам, където се задържа три месеца и бе уволнен през януари.

“Със сигурност искам да се върна към треньорството. Целта ми е един ден да работя във Висшата лига. Манчестър Юнайтед и Евертън са мечтаната работа, но това е процес”, сподели Рууни пред BBC, където бе гост за двубоя на “червените дяволи” от ФА Къп вчера.

“Следващите 10 години се надявам да имам възможност да водя някой от топ отборите. Това, което се случи в Бирмингам, бе стъпка назад, но аз съм боец и искам да се върна. Част от работата на един мениджър е те уволняват и да имаш трудни моменти. Имах време да обмисля ситуацията и знам какво да направя следващия път. Моментът не беше подходящ за Бирмингам и феновете не ме приеха от първия ден”, допълни той.