Играчите от първия отбор, треньори, мениджъри и ръководители на Дарби Каунти стигнаха до единодушие относно "съществено" отлагане на плащане на възнагражденията, за да помогнат за преодоляване на финансовите проблеми, предизвикани от пандемията с коронавируса, съобщиха от клуба.

Британските медии пишат, че капитанът Уейн Рууни е водил преговорите от името на съотборниците си относно предложението на клуба за отсрочване на заплатите на играчите.

Клубните ръководотели не споменали конкретни цифри, но са заявили, че състезателите са се съгласили доброволно на отсрочка, "значително повече, отколкото е съобщено в медиите", и благодарят на Рууни за подкрепата.

"Играчите от първия отбор доброволно се съгласиха на съществено отлагане на изплащане на възнагражденията им. Всички са напълно ангажирани да помогнат", се казва в официалното становище на клуба.

"Мерките бяха договорени като част от текущата работа за защита на бъдещето на клуба, на служителите и на всички засегнати през тези безпрецедентни времена. Клубът специално би искал да благодари на Рууни и Къртис Дейвис, представител на Асоциацията на професионалните футболисти, за тяхната помощ и подкрепа", допълват още от клуба, подвизаващ се в Чемпиъншип.

Дарби Каунти обяви, че играчи, треньори и служители също са направили финансови дарения на благотворителна кампания за борба с COVID-19.