Английската легенда Уейн Рууни не скри радостта си от финализирането на трансфера му във втородивизионния английски Дарби Каунти. Вчера „овните” обявиха, че подписват с бившия капитан на Англия, а договорът му влиза в сила от януари 2020 година, когато той ще се присъедини към щаба на мениджъра Филип Коку.

Рууни ще има ролята на играещ треньор за тима от Чемпиъншип.

„Миналата седмица бе наистина фантастична. Успяхме да направим сделката, за да се присъединя към клуба през януари и с нетърпение очаквам това да се случи. Агентът ми говори със собственика Мел Морис и веднага разбрахме, че има вероятност сделката да се случи. Говорих с мениджъра Филип Коку и всичко се нареди”, коментира Рууни.

„Взехме решението да дойда тук и се вълнувам, че отново ще играя в Англия, но също така и от това, че ще имам възможността да бъда част от треньорския екипи и да видя как работят мениджърите”, каза още той.

„Това е една страхотна възможност за мен, но и добра възможност да помогна на отбора. Това е един страхотен период и страхотна крачка в моята кариера. На първо време аз съм тук като играч и със сигурност мога да придам много класа и опит на състава”, допълни още Уейн Рууни, който ще доиграе сезона в американския Ди Си Юнайтед преди да акостира в Дарби.