Суперзвездата Кристиано Роналдо даде първото си интервю след завръщането си в Манчестър Юнайтед. В него той говори за радостта си отново да облече фланелката на тима, за ролята на сър Алекс Фъргюсън португалецът сега да бъде на “Олд Трафорд”, за взаимоотношенията си с мениджъра Оле Гунар Солскяер и за феновете на отбора.

“Както знаете, имам фантастична история с този невероятен клуб. Дойдох тук 18-годишен и, разбира се, толкова съм щастлив да се прибера у дома след 12 години. Така че наистина доволен и гледам напред към това да стартирам в първия ми мач. Ролята на сър Алекс Фъргюсън за завръщането ми? Както всички знаят, когато подписах с Манчестър Юнайтед на 18 години, сър Алекс беше с ключова роля за това. Помня, когато със Спортинг Лисабон играхме срещу Манчестър. За мен сър Алекс е като мой баща във футбола. Той много ми помогна и ме научи на доста неща. Според мен, разбира се, че той имаше голяма роля заради взаимоотношенията, които имаме помежду ни. Поддържаме връзка през цялото време и той е невероятен човек. Наистина го харесвам много и той беше основната причина да бъда в позицията, в която съм в момента - да подпиша с Манчестър Юнайтед", започна Роналдо. 

"Мисля, че завръщането ми в клуба е най-доброто решение. Според мен това е право в целта. Преминах от Юве в Манчестър, това е нова глава, така че съм толкова щастлив и доволен. Искам отново да напиша история и да се опитам да помогна на Манчестър да постигне велики резултати и да печели трофеи. Дали съм си говорил с Оле Гунар Солскяер? Да, побъбрихме си, но, разбира се, ще имам възможността да си поговоря с него лице в лице, за да разбера какво очаква. Както знете, играх заедно с него за две-три години в Манчестър Юнайтед, така че имам добри взаимоотношения с него, но сега съм с различна роля. Аз съм играч, а той - треньор. Но няма значение, взаимоотношенията ми с него е чудесна и, както казах, аз съм в Манчестър, за да помогна на тима да постигне своите резултати и треньорът да разчита на мен за каквото си поиска. Така че аз съм на разположение за всичко".

"Посланието ми към феновете? Те са същността на футбола. Сега, след като всички стадиони (в Англия - б.р.) са пълни с привърженици, не е същото като преди година с тези празни стадиони. Феновете са същността и аз съм толкова щастлив. Привържениците на Манчестър Юнайтед са специални, знам това и го помня много добре. Знам, че те все още пеят песни за мен, което ме прави още по-радостен. Моят ангажимент е да давам всичко на терена както правех преди, както го правя постоянно, да се опитвам да давам най-доброто от себе си, да помагам на отбора да бележи голове, да правя асистенции и да печеля мачове. Надявам се да видя феновете много, много скоро”, коментира Роналдо пред клубната телевизия.