Кристиано Роналдо подкрепи новия мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг да донесе успехи на клуба, но заяви, че нидерландският специалист „ще се нуждае от време“.

„Червените дяволи“ изпитаха затруднения този сезон първо под ръководството на Оле Гунар Солскяр, а след това и при временния наставник Ралф Рангник. Клубът няма да участва в групите на Шампионска лига догодина и не успя да се класира за полуфиналите на нито един от турнирите, в които взе участие през кампанията. Тен Хаг, който преди води Аякс, е шестият мениджър, който пристига на „Олд Трафорд“ след ерата Сър Алекс Фъргюсън, и определено предизвика ентусиазъм в „Театъра на мечтите“ след постигнатите три титли на страната с амстердамци и полуфинала в Шампионска лига през 2019.

26 снимки

Роналдо е сред тези, които вярват, че треньорът може да върне репутацията на клуба.

„Това, което знам за него, е, че свърши фантастична работа в Аякс и че е опитен треньор. Но трябва да му дадем време. Нещата трябва да се променят по начина, по който той иска“, каза португалската звезда на тима за клубния сайт.

24-те гола на нападателя във всички турнири този сезон са едно от малкото позитивни неща за Юнайтед. Португалецът няма да бъде в Шампионска лига за първи път от 20 години насам, но настоя, че клубът е развълнуван от новото предизвикателство с идването на Тен Хаг.

„Надявам се да постигнем успехи, разбира се, защото, ако имаш успехи, целият Манчестър ще е успешен. Пожелавам му всичко най-добро. Щастливи сме и развълнувани, не само като играчи, но и привържениците. Нека вярваме, че догодина ще спечелим трофеи“.

Тен Хаг подписа тригодишен контракт с шестия в таблицата на Висшата лига Юнайтед. Той бе заменен от бившия наставник на Брюж Алберт Шрьодер в редиците на Аякс.