Двете звезди на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо и Маркъс Рашфорд, са заровили враждата между себе си за доброто на „червените дяволи“. Дуото имаше трудни отношения, откакто Роналдо се завърна на „Олд Трафорд“ през септември 2021-а година, пише „Sun“.

„Роналдо беше малко проблемен в съблекалнята и някои от играчите бяха разочаровани от факта, че той пропусна предсезонната подготовка и се цупеше на базата на „Карингтън“. Но откакто трансферният прозорец затвори, отношението му се подобри, особено с Маркъс. Той прекарва време с него, говорейки за играта и давайки своята градивна критика относно позиционирането на терена. Маркъс беше малко изненадан от това, защото винаги е трудно, когато ти играеш, а съотборникът се бори за същата позиция. Но отношенията между двамата никога не са били по-добри и Маркъс знае, че може да научи много от него. Той е благодарен за съвета и за факта, че Роналдо изглежда искрен в това, че иска Маркъс да се подобри и да успее“, гласи източник до Юнайтед.

24-годишният Рашфорд е предпочитан като основен нападател този сезон и вече има три удара и две асистенции в шест мача досега. Мениджърът Ерик тен Хаг вярва, че Рашфорд може дори да насочи Юнайтед до първата им титла във Висшата лига от 2013-а година насам.

Роналдо вкара впечатляващите 24 гола през миналия сезон, но Рашфорд загуби форма и беше оставян по-често като резерва, отбелязвайки само пет гола в 32 изяви. Но този сезон под ръководството на Тен Хаг Роналдо е този, който се оказа извън титулярния състав, след като пропусна предсезонната подготовка.

37-годишният Роналдо вкара първия си гол за сезона от дузпа миналата седмица в сблъсък от Лига Европа срещу Шериф Тираспол. Рашфорд се очакваше пък да се завърне в националния отбор на Англия, но отпадна заради контузия.

Роналдо пък каза, че няма намерение да се оттегля от националния отбор след Световното първенство и се надява да играе и на Евро 2024 за Португалия.