Един от най-обичаните бразилски футболисти – Роналдиньо отправи солидна доза суперлативи по адрес на своя сънародник Роберто Фирмино. Според Рони Ливърпул е длъжен да гради състава си около бившия ас на Хофенхайм, тъй като последният е от нивото на Андрес Иниеста.

Напоследък 24-годишният нападател показа голямо израстване в играта си. През лятото мърсисайдци платиха 29 милиона паунда за него, но в първите си 23 мача той вкара едва един гол. Последните му срещи обаче доказаха, че той вече навлиза в ритъма на Висшата лига – 4 гола, 1 асистенция и две награди за Играч на мача.

„Роберто е един от най-добрите в света на своя пост“, коментира Роналдиньо. „Той е от същия ранг на играчи като Месут Йозил, Давид Силва, Иниеста и всички други велики футболисти, които изпълняват такива функции.“

„Той е играч, около когото – сигурен съм – Клоп ще гради своя нов Ливърпул. Юрген е един от най-добрите треньори в света, а ние знаем, че Ливърпул се нуждае от по-добри футболисти. Фирмино също има нужда от по-силни съотборници, за да покаже най-доброто, на което е способен.“

„Убеден съм, че Клоп е получил гаранции при идването си, че ще може да доведе играчи, които харесва. Фирмино ще бъде центърът на отбора, а при това положение Ливърпул няма основание да не е сред претендентите“, добави Роналдиньо.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS