Роналд Куман е новият мениджър на Евертън, потвърдиха "карамелите" на официалния си сайт. Куман заменя на поста Роберто Мартинес, който бе уволнен кръг преди края на миналия сезон, заради слабите резултати на тима.

Холандският специалист се справи отлично начело на Саутхемптън в последните две години, като на два пъти подобри рекорда на "светците" за най-много спечелени точки във Висшата лига и ги класира за Лига Европа. Той имаше договор за още една година с южняшкия тим, като според Sky Sports ръководството на Евертън е платило 5 милиона паунда обезщетение на Саутхемптън.

"Много сме щастливи, че си осигурихме човека, който ни беше цел номер 1 от самото начало. Роналд разполага с много силно CV и е уважаван от всички, заради постиженията си като футболист и мениджър", коментира президентът на "карамелите" Бил Кенрайт.

"Много съм развълнуван от възможността да водя Евертън. Вярвам в клуба, в състава, във феновете и в нашите възможности да постигнем успехи. Евертън е клуб с велика история и големи амбиции", сподели Куман, който се превръща във втория холандец, който води два различни тима във Висшата лига./БГНЕС