6 гола в последните три мача на Манчестър Юнайтед. За първи път в кариерата си Ромелу Лукаку вкара по два пъти в три поредни мача за отбора, в който играе.

Срещу ПСЖ в осминафиналния двубой реванш в Шампионската лига (3:1) Лукаку имаше основна роля в двубоя, вкарвайки на два пъти през първата част (2', 30').

Белгиецът не изживяваше най-добрите си днес в края на престоя на Жозе Моуриньо и началото на този на Оле Гунар Солскяер. Той бе контузен в първите дни на норвежеца и сякаш отпадна от сметките.

Моуриньо считаше Лукаку за неизменен титуляр, но при Оле нещата бяха други - силната форма на Джеси Лингард, Маркъс Рашфорд и най-вече - Антони Марсиал, измести Лукаку като първи избор за нападението.

В последните седмици обаче - заради травмата на Марсиал, Лукаку отново започна постепенно да се превръща в значима фигура за "червените дяволи".

Лукаку бе титуляр в последните пет мача на Юнайтед - за ФА Къп срещу Челси (2:0), във Висшата лига срещу Ливърпул (0:0), Кръстъл Палас (3:1) и Саутхемптън (3:2) и в Шампионската лига срещу ПСЖ (3:1).

В последните три двубоя белгиецът се оказа най-значимата фигура за своите, бележейки по две попадения. Ако някой се е съмнявал в 80-милионния трансфер на "червените дяволи" от лятото на 2017-а, той вече започна да решава големи мачове. 

През този сезон Лукаку има 34 мача и 14 гола във всички надпревари. В последните три двубоя белгиецът вкара 6 попадения.

Без Лингард, Марсиал и Мата в състава "деветката" отново опитва да "захапе" мястото си сред "11-те". 

За Солскяер обаче ще става все по-трудно да решава на кого да разчита, тъй като почти всичките му атакуващи играчи са в удивителна форма. Ромелу Лукаку безспорно води колоната по този показател.