Челси очаква сблъсъка с Кристъл Палас във втория полуфинал от турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия (ФА Къп) в неделя, а мениджърът на „сините“ Томас Тухел все още има някои проблеми с контузени футболисти. В първия полуфинал в състезанието в събота на стадион „Уембли“ се противопоставят отборите на Манчестър Сити и Ливърпул.

Тухел разкри, че белгийският национал Ромелу Лукаку е подновил тренировки със съотборниците си. „Всички без Бен Чилуел и Кълъм Хъдсън-Одой са добре. Поне така изглежда“, заяви германския специалист.

„Имаме още две тренировки до мача, така че дано ситуацията не се промени. Ромелу се присъедини към заниманията. Да видим как ще реагира на натоварванията“, добави Томас Тухел.

28-годишният Ромелу Лукаку пропусна гостуването на Челси на Реал Мадрид през седмицата заради проблем с ахилесите. Тимът записа победа в Испания, но отпадна на четвъртфиналите в Шампионската лига с общ резултат 4:5.

„Мисля, че представянето ни в Мадрид е стимул за нас. Отпадането е разочароващо, но не чак такава драма. Чувствахме, че можем да стигнем до полуфиналите и затова отпадането горчи“, коментира Тухел.

„Сега трябва да се подготвим за неделя“, завърши мениджърът на лондончани.

Тимът на Челси е на трето място във временното класиране във Висшата лига с 62 точки от 30 мача, докато лидерите Манчестър Сити и Ливърпул са съответно 74 и 73 след 31 двубоя.