Манчестър Юнайтед просто няма достатъчно качествени футболисти. Това е болезнената оценка на легендата на "червените дяволи" Рой Кийн след поражението с 1:3 от Ливърпул, което остави тимът на шесто място, на 19 точки зад мърсисайдци.

Според Кийн единствената опция за Жозе Моуриньо и ръководството на клуба е да вложат много средства на трансферния пазар, за да увеличат качеството на своя отбор.

"Юнайтед никога не са били в битката, честно казано. Ливърпул доминираше всеки аспект на мача: владение на топката, голове, удари, тъчове, корнери...Това бе голямото ми притеснение преди мача. Гледах Юнайтед и си мислех, дали ще бъдат разкрити днес. А те бяха. Огромни притеснения за бъдещето на Юнайтед."

"Определено вярвам, че много от играчите, които играха за Манчестър Юнайтед днес, не са достатъчно добри за Манчестър Юнайтед. Мисля, че те са добри играчи, но не за Манчестър Юнайтед."

Според Кийн големите проблеми са в защита. "Играчите днес даваха най-доброто от себе си, но просто мисля, че са ниски. В дефанзивен план са ниски. Знам, че хората ще кажат, че вече похарчиха пари за защитници, но те не са достатъчно добри. Отиди и купи още. Ти си Манчестър Юнайтед. Огромен клуб."

"Трябва да имаш основа в отбрана, за да отидеш напред. Трябва да опиташ да направиш няколко сухи мрежи. Ако Ливърпул искаше, в последните 10-15 минути можеше да вкара 4 или 5 гола."

Кийн коментира и изказването на Жозе Моуриньо, който каза, че четвъртото място е максимумът за отбора му през този сезон. "Ужасното е по отношение на амбицията е, когато слушаш мениджъра и той казва 'мислим, че можем най-много да завършим четвърти'. Манчестър Юнайтед. Но те са в такова положение. Реалността е това, което видяхме, очите ни не лъжат. Видяхте отбор на Манчестър Юнайтед, за когото явно четвъртото място е най-доброто възможно класиране."

"Ако днес слизаш от луната и не знаеш нищо за Манчестър Юнайтед, ще ги погледнеш и ще ги вземеш за "средняк от Премиършип". Но ние гледаме към емблемата, към историята, понякога гледаш цените. Някои от тези играчи просто не са достатъчно добри за Манчестър Юнайтед."

"Дори няма смисъл да бъдем прекалено критично. Трябва да реинвестират, да опитат да стигнат до четвърто място до лятото, да опитат да бъдат добри за купите. Но и за отбора на Манчестър Юнайтед от 80-те години говорим като за добър отбор за купите. Манчестър Юнайтед заслужава повече от това", допълни Кийн.

Моуриньо: Сега гледаме към петото място, а после към четвъртото