Отборът на Лестър Сити е страдал от остра липса на идеи в последната третина на игрището и ще трябва да се подсили в атака, ако иска да се бори за място в топ 4 през следващия сезон.

Това каза мениджърът на тима Брендън Роджърс след загубата с 0:2 от Манчестър Юнайтед, която остави "лисиците" на пета позиция в крайното класиране на Висшата лига и ги лиши от участие в Шампионската лига.

33-годишният нападател Джейми Варди спечели "Златната обувка" със своите 23 гола през сезона, но нито един друг играч на Лестър не успя да запише двуцифрен голов актив.

"Ние постигнахме някои чудесни успехи. Знаехме, че ще ни трябват поне 65 точки за класиране в Шампионската лига, а събрахме 67. Но за да се конкурираме с отборите пред нас, трябва да разполагаме с повече качества и да бъдем по-креативни", каза Роджърс и добави, че проблемите в защита в последните кръгове също са изиграли своята роля.

"Бяхме наранени от това, че в последните мачове трима от четиримата ни основни защитници не можеха да играят. Но аз съм доволен от начина, по който се бранехме. По-важно за нас е да добавим играчи с идеи в атака", добави още северноирландският мениджър.

"За отбора е добре, че ще имаме мачове и в средата на седмицата през следващия сезон. Това е следваща стъпка в развитието ни. Момчетата направиха добър сезон и мачовете в Лига Европа ще ни закалят допълнително", завърши Роджърс.