Брендън Роджърс е абсолютно съгласен с притесненията на капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън относно благосъстоянието на играчите. Хендерсън изрази загриженост, че играчите са подложени на голямо физическо и психическо напрежение в резултат на COVID-19, който създава допълнителен натиск в допълнение към и без това напрегнатия график на мачовете.

Говорейки на пресконференцията си преди мача срещу Норич в събота, Роджърс призна, че споделя притесненията на Хендерсън. В момента Роджърс има девет играчи, които са контузени, включително Джейми Варди. Нападателят ще отсъства около четири седмици след проблем с подколенното сухожилие.

„Чух Хендерсън да говори миналата седмица за здравето на колегите му и той беше абсолютно прав. Сигурен съм, че Джордан може да говори и повече за физическите нужди на играчите. Играчите играят всеки ден от седмицата. Те са страхотни момчета и страхотни хора. Но ако няма някой, който говори за тях, кариерата и препитанието им, са застрашени сериозно“, заяви мениджърът на Лестър.