Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс похвали Юри Тилеманс на фона на информациите, свързващи халфа с някои от топ европейските клубове. Манчестър Юнайтед и Ливърпул следят отблизо 24-годишния белгиец, а Байерн Мюнхен също се смята, че има интерес.

Роджърс говори преди мача на Лестър във Висшата лига срещу Арсенал на стадион "Кинг Пауър" в събота следобед, а една от темите, които обхвана най-сериозно беше тази около белгийския национал.

„Мисля, че той се справя много добре. Дойде през януари 2019 г. и се превърна в един от най-добрите халфове в Европа. Само ще става по-добър, невероятен професионалист е. Неговото мислене е да работи на най-високо ниво“, започна хвалебствията си Роджърс.

 


„Неговата работа е да създава голове и да вкарва голове, но той е доказал и че се бори много. На 24 години той е брилянтен играч, напълно завършен. От най-важните компоненти в играта, Юри просто няма слаб", продължи мениджърът на „лисиците“.

Лестър не губи надежда в новия договор на Тилеманс и ще се опита да го убеди все пак да преподпише. Белгиецът е само на три мача от 100-ия си мач във Висшата Лига.