В отбора на Лестър Сити не си правят илюзии, че мачът с шампиона Ливърпул ще бъде лек, предвид многото контузени играчи в тима на „червените“, това заяви мениджърът на „лисиците“ Брендън Роджърс.

Ливърпул ще бъде без централните бранители Върджил ван Дайк и Джо Гомес, които са ут за дълго време, докато десният бек Трент Александър-Арнолд също е с контузия. Капитанът Джордън Хендерсън е друг играч със здравословни проблеми след паузата за националните отбори, а Мохамед Салах е с положителен тест за коронавирус. Полузащитниците Фабиньо и Тиаго Алкантара обаче има шанс да играят, след като са преодолели травми в бедрото и коляното съответно.

Роджърс обаче смята, че Ливърпул има дълбочина в отбора, за да се справи с проблемите.

„Те имат много класни играчи. Дори и с липсващи футболисти, това все още е отбор от световна класа. Ще трябва да бъдем агресивни, когато се защитаваме и да сме прецизни в атака. Искаме да дадем най-доброто и те са наясно с това“, заяви Роджърс, който е бившият наставник на „мърсисайдци“.

Лестър е лидер в подреждането във Висшата лига след осем мача с 18 точки, една повече от Тотнъм и Ливърпул под тях, но Роджърс сподели, че няма да говори за борбата за титлата.

„Играли сме само осем мача. Искаме да запазим смирението, което имаме в тима и да се подготвим възможно най-добре за всеки мач“, бяха думите на треньора.