Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс стана поредният специалист, който възнегодува от натоварената програма около Коледа и Нова година във Висшата лига. Вчера отборът му игра срещу Манчестър Сити, а утре ще се изправи срещу Ливърпул.

Осем основни играчи отсъстваха поради контузии при загубата с 3:6 от „гражданите“, а Джейми Варди и Вилфрид Ндиди бяха възстановени, но останаха на резервната скамейка.

Ливърпул пък нямаше мач вчера, тъй като срещата с Лийдс Юнайтед бе отложена заради сериозен брой на заразени с COVID-19 в тима йоркшиърци. Последният двубой, който изиграха мърсисайдци бе именно срещу Лестър, когато стигнаха до драматично 3:3 в четвъртфинала за Купата на Лигата и спечелиха с дузпи.

„Програмата е безумна, всички знаем това. Играчите не се възстановяват напълно 72 часа след мач, а да играем във вторник срещу Ливърпул е смешно. Имахме мач, така че реално не можехме да работим физически, само възстановяване и гледане на видео“, заяви Роджърс.

„Ливърпул има голямо предимство. Съвпадение е това, че Сити имаше една от първите си по-свободни седмици и играчите им бяха свежи. Ливърпул не е играл от мача за Купата на Лигата и те можеха да възстановят играчи. С това трябва да се справяме. Това е огромно предизвикателство за нас, но сме готови да го посрещнем“, каза още северноирландецът, който е бивш треньор на Ливърпул.