Лестър напоследък показва значителен прогрес. Въпреки че „лисиците“ започнаха слабо кампанията във Висшата лига, в последно време резултатите на тима се подобриха, а успехът срещу Уест Хем през уикенда определено бе сладък за Брендън Роджърс и компания. 

Прави чест на ръководството на клуба, че въпреки слабия старт на сезона, Роджърс така и не бе освободен, и вече се вижда, че шефовете са взели правилното решение. Всички гласуваха пълно доверие на мениджъра, а той не бе уволнен при първата трудност и след редица лоши резултати.

Бившият мениджър на Ливърпул и Селтик засвидетелства своето огромно уважение към ръководителите и благодари за доверието, тъй като много често в днешно време, треньорите се сменят след няколко неубедителни резултата.

„Шефовете показаха огромна вяра в мен и в отбора. Изключително благодарен съм за всичко, което се случва, защото аз не бях уволнен след кошмарния старт на сезона. Всички знаем, че не започнахме добре, имахме своите тежки моменти, но винаги усещах подкрепата на босовете. В нито един момент не се почувствах застрашен за поста си и хората непрестанно ми показваха,  че са до мен и повярваха, че можем да преобърнем нещата. Зная, че съм едно изключение от правилото, защото е  пределно ясно как се процедира днес в световния футбол.  Мениджърите се  уволняват доста бързо и те изобщо не получават достатъчно време за работа. Благодаря на всички, които повярваха в мен, радвам се, че в момента се наслаждаваме на добри дни и продължаваме да работим заедно“, коментира Роджърс.