Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън вярва, че звездата на тима Мохамед Салах ще остане на "Анфийлд", въпреки информациите за потенциална оферта за рекорден трансфер от Саудитска Арабия, пише Ройтерс.

Шампионът на саудитската лига Ал-Итихад миналата седмица отправи оферта от 150 милиона британски лири за Салах, но ръководството на Ливърпул отхвърли предложението.

Това обаче не обезкуражава арабите, които са готови да се върнат с оферта от около 200 милиона лири за 31-годишния играч, който е най-известният арабски играч в света.

Мениджърът Юрген Клоп повтори позицията на клуба след победата с 3:0 над Астън Вила, при която Салах отбеляза един гол и участва в изработването на другите два, а Робъртсън каза, че в съблекалнята всички са сигурни, че Салах няма да напусне преди затварянето на саудитския трансферен прозорец в четвъртък.

"Игнорираме тези информации, Мо ги игнорира. Оставяме другите хора да говорят за това. За нас няма притеснения. Мохамед Салах е играч на Ливърпул и вярваме, че това ще остане така в обозримо бъдеще. Той е най-добрият професионалист. Той прави това, което трябва, той е един от най-добрите играчи в света. Мо реагира по възможно най-добрия начин и мисля, че видяхте това с представянето му", каза Анди Робъртсън, цитиран от Ройтерс.