Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън записа сериозно постижение, като вече има 300 мача с екипа на мърсисайдци. Още по-хубавото за него бе, че стигна до юбилейната кота в дербито с вечния съперник Манчестър Юнайтед, спечелено с 3:0 на "Олд Трафорд". Шотландецът заяви, че е горд от това постижение.

"Да изиграеш 300 мача за един клуб е нещо фантастично. Но да го направиш в огромен клуб като Ливърпул, това е направо сбъдната мечта. Не съм и вярвал, че това ще се случи, когато влязох през вратите на "Анфийлд". Тогава исках само да се наложи в състава, да играя за Ливърпул. Не бих дошъл тук, ако не вярвах, че това е възможно. Горд съм, че съм тук вече толкова години. Трудно е да играеш на високо ниво толкова дълго време. Започнах осмия си сезон и съм голям късметлия да бъда все още тук и все още да играя. Вече имам триста мача, но да се надяваме, че предстоят още много", заяви Робъртсън.

30-годишният шотландец пристигна на "Анфийлд" от Хъл Сити през 2017 година. С екипа на Ливърпул той спечели титлата в Премиър лийг, Шампионската лига, ФА Къп, Световното клубно първенство, Суперкупата на УЕФА, Къмюнити шийлд и 2 пъти Купата на лигата.