Маркъс Рашфорд преоткри най-добрата си форма под ръководството на Ерик тен Хаг и вкара 13 пъти в 15 мача от подновяването на клубния футбол след Световното първенство през 2022 г. Той отново беше точен при победата на "червените дяволи" с 2:0 във Висшата лига срещу Лийдс Юнайтед на "Еланд Роуд" в неделя и не показа признаци на слаба форма. Въпреки това, Рио Фърдинанд вярва, че Рашфорд има потенциала да бъде още по-ефективен в последната третина, ако подобри своето взимане на решения и движение без топка.

"Ако съм защитник, понякога поглеждам към Маркъс и той може да улесни дефанзивните футболисти понякога в играта. Ако притиска повече противниковата отбрана, ще бъде още по-опасен. Тази част от играта там, неговото взимане на решение дали да излезе на дълга или на къса позиция, ако получи подаване, той става още по-ужасен играч, срещу когото да се играе.

Мисля, че има повече от доминацията над 90 минути, която той може да донесе, когато въвежда други хора в играта, защото знаете, че той има подаването. Видяхме, че миналия сезон, дори когато той беше извън форма, все още имаше елементи, в които си казвахме "уау". След като той започне да съчетава тази енергия с други хора в отбора, той ще може да избира повече играчи, на които да разчита. Виждали сме го да прави това този сезон, но ако може да го прави по-последователно, мисля, че навлизате в сферата на футболист от световна класа. Сега той не е толкова далеч по отношение на формата, той е точно там", сподели Фърдинанд.

Нападателят ще се надява да възпроизведе формата си на национално ниво, когато Манчестър Юнайтед се изправи срещу Барселона в първия мач от елиминациите за Лига Европа в четвъртък вечер.