Манчестър Сити е в невероятна форма този сезон и спечели последния си мач с 4:1 срещу Арсенал, като това го постави в първа позиция за запазване на титлата във Висшата лига. "Гражданите" също се стремят към триумф във ФА Къп, където трябва да се изправят срещу градския съперник Манчестър Юнайтед на финала, както и в Шампионската лига, където ще срещнат Реал Мадрид на полуфинала.

Рио Фърдинанд обаче твърди, че отборът на Манчестър Юнайтед от 2008 г., който включваше играчи като Кристиано Роналдо и Уейн Рууни, щеше да надделее над този славен отбор на Сити с 3:1.

"Трудно. Биха били трудни мачове. Срещу отборите на Пеп е трудно да се играе, искам да кажа, че бяхме унищожени от неговия отбор Барселона. Така че този отбор с оръжията, които имат, със свързването на Халанд и Де Бройне ще бъде трудно, но мисля, че ще спечелим с 3:1", прогнозира бившият защитник, което накара водещия на BT Sport Джейк Хъмфри и експертите Оуен Харгрийвс и Джърмейн Джийнас да му се смеят.

На въпроса дали би държал Ерлинг Халанд под контрол, Фердинанд погледна джоба си и се пошегува: "Той щеше да е някъде там".

Сериозно обаче добави: "Ще трябва да се борим и да се изправим един до друг с тях. Те са страхотен отбор и не можете да отречете това".

Отборът на Манчестър Юнайтед за сезон 2007-08 спечели както Висшата лига, така и Шампионската лига, но не успя да спечели требъл, след като от.падна на четвъртфинала за ФА Къп срещу бъдещия победител Портсмут. Въпреки това Юнайтед спечели требъл под управлението на Сър Алекс Фъргюсън през 1999 г. и остава единственият английски отбор, успял да го направи до момента.