Лятното харчене на пари от "сините" не показа признаци на спиране през януари, като собственикът Тод Боул пръсна още 323 милиона паунда за осем нови попълнения. Отчитайки около 37% от общите разходи на лигата и натрупани повече от всички клубове в другите четири топ първенства в Европа взети заедно, Челси беше подложен на силна критика и дори предизвика промяна в регламента от УЕФА. Рийс Джеймс, от друга страна, изглеждаше доволен от бъдещите перспективи на клуба в резултат на тези разходи.

"Не мисля, че има трофей, който ние (Челси) да не можем да спечелим. Смятам, че с отбора, който изграждаме, със структурата, с всички млади играчи имаме шанс за всички купи. След като сме играли заедно за по-дълъг период от време и всеки е натрупал повече опит, мисля, че ще бъдем един от най-добрите отбори в света", каза Джеймс в интервю за Football Daily.

Едно от тези осем попълнения беше взетият под наем от Атлетико Мадрид Жоао Феликс, който впечатли при втория си мач, след като беше изгонен в дебюта си срещу Фулъм.. Смята се, че Челси може да има желание да направи сделката на португалския национал постоянна, докато звездата на САЩ Кристиан Пулишич може да се насочи в посока извън Западен Лондон.